Goederen bezorgen bij kantoren: hoe doe je dit veilig tijdens de coronacrisis?

0

De coronacrisis heeft in veel branches een omslag teweeg gebracht en zo ook in de transport- en bezorgsector. Het is in deze tijd belangrijk om extra aandacht te besteden aan de veiligheid. Bijvoorbeeld als het gaat om het bezorgen van goederen bij kantoren. Hoe is dat op een veilige manier te doen tijdens de coronacrisis? Er zijn verschillende maatregelen te nemen en hulpmiddelen aan te schaffen om goederenbezorging aan kantoren veilig te laten verlopen. Ontdek hier een aantal mogelijkheden die daarvoor uitkomst bieden.

Houd rekening met de afstand van anderhalve meter

Het is bij het bezorgen van goederen aan kantoren belangrijk om steeds de afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Vervoer je goederen in een pakket die te zwaar zijn om te dragen? Het is dan handig om over een praktisch transportmiddel te beschikken. Een steekkar kopen biedt in dat geval uitkomst. In beide situaties zorg je ervoor dat je anderhalve meter afstand houdt tot de persoon die het pakket in ontvangst neemt. Heb je het pakket in je handen dan zet je het neer en stap je achteruit. Heb je het pakket op een steekkar dan neem je daar anderhalve meter afstand van. Op deze wijze is er sprake van contactloze bezorging. Het is verder van belang dat er regelmatig sprake is van het schoonmaken van de cabine van de bezorgauto. Dat geldt ook voor het gebruik van hulpmiddelen, zoals een steekkar en scanner. De schoonmaak kan tussendoor gebeuren en aan het einde van de dag nogmaals plaats te vinden,

Was je handen regelmatig

Bij het bezorgen van goederen aan kantoren is het onvermijdelijk om je handen niet te gebruiken. Om het gevaar op besmetting zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk om regelmatig je handen te wassen. Heb je geen water bij de hand dan zorg je ervoor dat je een desinfectiemiddel bij de hand hebt. Overigens is de kans volgens het RIVM klein dat je corona krijgt als je een besmet pakket aanpakt of aanraakt. Het regelmatig wassen van je handen maakt deze kans uiteraard nog kleiner. Hang voor de veiligheid handsfree zeepdispensers op.  Moet je de ontvanger van de goederen laten tekenen voor ontvangst? Er zijn verschillende alternatieven voor het laten plaatsen van een handtekening. Bijvoorbeeld door met een persoonlijke code te werken of door de laatste tekens van het legitimatiebewijs  van de ontvanger te noteren.

Verkouden of koorts? Blijf thuis

Het is belangrijk om niet aan het werk te gaan als je verkouden bent of koorts hebt. Het is in dat geval niet veilig om goederen aan kantoren te leveren. In dat geval kan een collega zonder klachten de goederen wel veilig leveren aan het kantoor. Neem in elk geval geen risico door wel aan het werk te gaan. De kans dat je collega’s besmet is aanwezig net als je dat je de ontvangers van de goederen risico laat lopen. Het is echt belangrijk om tijdens de coronacrisis alle voorschriften in acht te nemen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply