Met deze 4 zaken begin je als werkgever het nieuwe jaar goed

0

Alweer bijna een maand is het nieuwe jaar van start en als werkgever wil je natuurlijk dat je personeel dit jaar positief begint. Bij een nieuw jaar is het stellen van doelen belangrijk en wil je dat het personeel het zo fijn mogelijk heeft op werk. Financieel is het ook van belang dat het de goede kant op gaat en het bedrijf blijft groeien. Met onderstaande vier zaken kun jij als werkgever het nieuw jaar goed beginnen en zorgen voor gemotiveerde personeelsleden.

1. Nieuwjaarsborrel

Wat is nu een betere start van het nieuwe jaar dan een nieuwjaarsborrel? Wens je personeel een fijn en productief nieuw jaar en verwelkom ze hartelijk. Het is belangrijk dat je het nieuwe jaar samen met je personeel inluid om samen sterk te staan en ze te bedanken voor het afgelopen jaar. Laat waardering zien voor de inzet van je personeel en motiveer ze voor het komende jaar. Een borrel kan klein of groots worden georganiseerd maar zorg in ieder geval voor een glaasje champagne, lekkere hapjes en leuke muziek.

2. Werkomstandigheden

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen om het personeel zo prettig mogelijk te maken op de werkvloer. Met de start van het nieuwe jaar kan er gedacht worden aan nieuw meubilair en betere werkomstandigheden. Vraag rond wat de medewerkers graag zouden willen zien op de werkvloer en speel hier, indien mogelijk, op in. De lunchroom, de temperatuur en verdeling van de pauzes horen hier ook bij.

3. Motiveren

Gewaardeerd personeel voelt zich meer gemotiveerd om taken af te krijgen en hun beste beentje voor te zetten. Geef werknemers (vaker) een compliment en zorg dat jij je op de werkvloer bevindt om met het personeel te praten. Beloningen kunnen een goede vorm van motivatie zijn maar ook bedrijfsuitjes zorgen dat het principe ‘één team één taak’ naar voren komt. Door bedrijfsuitjes te organiseren creëert het personeel een band met elkaar en gaan ze samen gemotiveerd te werk.

4. Duurzaamheid introduceren

Het nieuwe jaar is ook een kans om de duurzaamheid van het bedrijf te verbeteren. Met duurzaam ondernemen wordt bedoeld: het streven naar een zo laag mogelijk verbruik en verspilling, en zoveel mogelijk waarde toevoegen aan de samenleving. Duurzaamheid gaat om prestaties leveren met respect voor de samenleving en natuur. Als werkgever kun je al beginnen bij het cadeau doen van duurzame relatiegeschenken om je werknemers kennis te laten maken met duurzame producten en ze bewust te maken.

Heb je nog een toevoeging voor ons lijstje? Laat het ons dan weten in een reactie! Succes met een goed begin van het nieuwe jaar.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply