5 producten waarmee je je productiviteit verhoogt

0

Wat is productiviteit eigenlijk? Het kan betekenen dat er méér van iets wordt geproduceerd, in dat geval gaat de productiviteit omhoog. Wanneer het gaat om het functioneren van personeel, kan gezegd worden dat het de tijd is die u nodig heeft om naar uw doel toe te werken. Hoe kan de productiviteit worden verhoogd? Er zijn diverse tips voor te vinden, zoals acties waardoor u minder afleiding heeft tijdens het werk. In dit artikel staan we stil bij producten die de productiviteit verhogen.

1. De juiste verlichting

Uit onderzoek blijkt dat betere verlichting op kantoor Nederland jaarlijks ruim € 2 miljoen kan besparen. Vermoeidheid, stress, ziekte en lusteloosheid kunnen voor een deel voorkomen worden door de intensiteit en samenstelling van licht te veranderen.

2. De zit-sta tafel

Een zit-statafel is in hoogte te verstellen zodat een werknemer zowel zittend als staand kan werken. Alleen zittend werken, in dezelfde werkhouding, is ongezond. Het is slecht voor de bloedsomloop, conditie en spieren. Wie staand werkt, is productiever. Deze persoon is gemotiveerder, creatiever en kan zich beter concentreren. Alleen, te lang staand werken is ook weer niet gezond. Door de juiste verhouding in zittend werken (bijvoorbeeld 80%) en staand werken (ca. 20%)  blijft de werknemer gezonder, is hij creatiever, communicatiever, dynamischer en productiever.

3. Een opgeknapte werkplek

Een beter ingerichte werkplek heeft een positief effect op onze productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit verhoogd kan worden wanneer werknemers kun eigen werkplek zelf mogen inrichten. Het kan daarnaast bijdragen aan de cultuur en het karakter van een organisatie. Eigen foto’s, van familie, popsterren, vakanties of de natuur hebben een positief effect op onze cognitieve functies. We voelen ons prettiger en kunnen ons beter concentreren. Rommelig schijnt juist een positief effect te hebben op creativiteit, wat weer de productiviteit bevordert.

Ronde vormen roepen positievere emoties op dan rechte hoeken en lijnen. Hiermee kan rekening gehouden worden bij het inrichten van een kantoor. Denk alleen al aan een ronde tafel of fotolijstjes, opbergsystemen en pennenbakjes.

4. Planten  op de werkplek

Er is ook onderzoek gedaan naar planten op de werkplek. De productiviteit bij creatieve taken wordt beïnvloed door de aanwezigheid van planten. Natuurfoto’s zorgen al voor een prettige werksfeer, maar werkelijke planten zijn beter. Mensen met vermoeidheid of werkstress ervaren een herstellende werking door de planten. Gezondheid en welzijn gaan erop vooruit, daarmee ook de productiviteit. Leuk detail is dat uit het onderzoek blijkt dat meerdere planten effect hebben, maar één grote plant nog meer.

5. Levensmiddelen die de productiviteit verhogen

Er zijn levensmiddelen die onze concentratie, geheugen en reactiesnelheid verbeteren. Dat komt door bijvoorbeeld de vitamines die erin zitten, of antioxidanten, cafeïne, eiwitten, ijzer, magnesium of middelen die het aanmaken van endorfine stimuleren. De producten die de productiviteit zouden verhogen zijn: bessen, eieren, zalm, aubergine, cafeïne, chocolade, groene thee, yoghurt, donkere bladgroenten, rode wijn, volle granen (bruine rijst), warme chocolademelk en look.

Dit artikel werd je aangeboden door Van Brummen, online aanbieder van kantoorartikelen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply