Een bedrijfsfeest organiseren? 3 inspirerende tips

0

Een bedrijfsfeest organiseren is meer dan alleen een feestje geven. Door een bijzonder bedrijfsfeest te geven, creëer je een positief effect onder je medewerkers waarvan je nog lang de effecten merkt. Daarnaast is het de ideale manier om jouw gewaardeerde medewerkers te belonen voor hun inzet en jouw waardering te tonen. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsfeest een klapper wordt? Hieronder vind je drie tips voor als je een bedrijfsfeest gaat organiseren.

Kies een goede locatie

Pas de grootte van de feestzaal aan op het aantal feestgangers. Een te grote ruimte met te weinig gasten ziet er ongezellig uit en heeft een kille uitstraling. Een kleine ruimte zorgt voor sfeer waardoor jouw werknemers zich sneller op hun gemak voelen en ook een praatje aangaan met collega’s van andere afdelingen. Een leuk bedrijfsfeest zorgt voor een gemeenschapsgevoel en doet wonderen voor de sfeer in je bedrijf. Wat onmisbaar is tijdens een geslaagd bedrijfsfeest is een dansvloer. Zet de ruimte dus niet helemaal vol met statafels maar hou een stukje over waar mensen kunnen dansen. Regel een goede DJ, dim de lichten en mensen komen vanzelf in beweging.

Zorg voor genoeg hapjes en drankjes

Jij wilt dat het jouw medewerkers aan niks ontbreekt. Kies qua catering vooral voor handzame hapjes die je gasten makkelijk weghappen tijdens het dansen en kletsen. Mini kopjes soep zijn leuk, maar onhandzame hapjes zorgen ervoor dat het feest ‘stil’ valt op het moment dat de snacks uitgedeeld worden. Beter kies je voor handige stukjes sushi, toastjes of borrelhapjes. Ook kun je een bepaalde plek in de ruimte inrichten als snackbuffet, zodat de gasten zelf een hapje kunnen pakken als ze trek krijgen. Ook is het belangrijk dat er genoeg drank is en jouw personeel genoeg keuze heeft. Zorg zowel voor frisdrank, bier en wijn als sterkere drank. Schenk alleen de beste wodka, rum, gin of whisky om te voorkomen dat je medewerkers de volgende dag met een gigantische kater wakker worden.

Regel vervoer terug

Na een geslaagde avond is het wel zo prettig voor jouw medewerkers als ze thuisgebracht worden. Je kunt bijvoorbeeld van tevoren checken of er een of meerdere BOB’s aanwezig zijn, op tijd taxi’s of een UBER bestellen of een bus regelen die op één of meerdere vooraf bepaalde tijdstippen vertrekt. Zo weet je zeker dat iedereen op een verantwoorde manier thuiskomt, en hoeft jouw personeel zichzelf niet tijdens de feestavond al bezig te houden met het regelen van de terugweg. Voordat iedereen vertrekt kun je nog een leuk relatiegeschenk meegeven, als blijvende herinnering aan de gezellige bedrijfsfestiviteiten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply