Kantoor verbouwen? Laat je inspireren!

0

Als je een kantoorbaan hebt, is het kantoor een plek waar je veel tijd doorbrengt. Het is een plek waar je over het algemeen uren achter elkaar werkt, overlegt, praat, vergadert en nieuwe ideeën bedenkt. Het is dus belangrijk dat deze plek je veel inspiratie biedt.  Het is immers bewezen dat je een frisse omgeving het productiefst te werk gaat! Is het daarom de hoogste tijd om het kantoor te verbouwen? Laat je inspireren en volg onze tips voor extra productiviteit!

1. Maak gebruik van frisse, lichte kleuren

Het is een feit dat jij gedurende de dag productiever bent wanneer je je in een frisse, lichte ruimte bevindt. Nu hoef je heus niet direct te kiezen voor een geheel wit en steriel interieur. Het is juist een goed idee om met kleur te spelen, zolang het geheel maar rustig oogt. Kies daarom een aantal accentkleuren voor je interieur. Een ander belangrijk aspect is daglicht. Is hier een tekort aan op jouw kantoor? Dan is het zeker de investering waard om extra ramen te plaatsen. Alles voor een verhoogte productiviteit!

2. Zorg voor verschillende ruimten

Wanneer het kantoor bestaat uit één grote ruimte kan dit nog wel eens zorgen voor afleiding. Het is namelijk de normaalste zaak van de wereld dat er op kantoor wordt getelefoneerd, overlegd en zo nu en dan wordt gelachen. Zorg daarom dat er genoeg verschillende ruimten beschikbaar zijn. Want in een afgesloten ruimte is het veel fijner om gasten te ontvangen, te vergaderen of je even terug te trekken wanneer je zeer gefocust te werk gaat. Hoe je dit kan realiseren wanneer je kantoor uit één groot oppervlakte bestaat? Door middel van het plaatsen van schuifdeursystemen op kantoor  maak jij eenvoudig verschillende projectruimten voor je medewerkers. Super modern, stijlvol en praktisch!

3. Zorg voor afwisseling in werkplekken

Flexplekken zijn op de meeste kantoren al geïntroduceerd. Mocht dit bij jouw kantoor nog niet het geval zijn, is dit een goed idee! Men komt sneller in contact met verschillende collega’s en op het eind van de dag is vrijwel ieder bureau leeg en schoon. Daarbij zijn bureaus afgewisseld met zit-sta bureaus een goed idee. Zeer ergonomisch verantwoord voor je medewerkers!

Overigens kunnen sommige van deze tips ook worden toegepast in je thuiskantoor of werkkamer. Natuurlijk heb je hier niet zoveel ruimte dat je verschillende (project)ruimten kan inrichten, maar de overige tips zijn direct toepasbaar. Zo ben jij overdag als zelfstandige of zzp’er zo productief, dat je gewoon lekker op tijd naar huis kan!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply