Is zitten het nieuwe roken? 3 tips om meer te bewegen op kantoor!

0

Tegenwoordig zijn er, in tegenstelling tot vroeger, meer kantoorbanen. Vroeger stonden beroepen veelal in het teken van fysiek en lichamelijk zwaar werk, wat erin resulteerde dat het lichaam voldoende beweging kreeg. Een kantoorbaan betekent lange dagen achter een computer zitten en weinig bewegen. Zitten wordt daarom ook weleens het nieuwe roken genoemd. Ongezond, maar helaas wel herkenbaar voor velen, zéker mensen die de hele dag achter een computer werken. Voldoende beweging is daarom erg belangrijk voor je lichaam, ook gedurende de werkdag. Het houdt je fit en is daarnaast erg gezond. In deze blog geven we drie manieren waarop je toch aan beweging toekomt op je werkdag. 

1. Koffie- en theerondje: less is more!

Werk je met collega’s samen op kantoor? Biedt dan een paar keer per dag aan om wat te drinken voor iedereen te halen. Je komt dan van je bureaustoel af, geeft je lichaam weer wat beweging en bent daarnaast ook nog eventjes achter je computer weg. Natuurlijk krijg je met alleen een paar keer heen en weer lopen naar het koffiezetapparaat niet voldoende beweging, maar alle kleine beetjes helpen. Dit is de eerste eenvoudige stap, naar meer beweging op jouw werkdag.

2. Autominderen: neem de fiets!

Woon jij dichtbij je werk? Laat de auto dan eens staan en pak vaker de fiets, ofwel probeer om te ”autominderen”. Door iedere dag minimaal een half uur te bewegen, houd je jouw lichaam gezond. Als je dit kunt bereiken door iedere dag van en naar werk te fietsen, dan is dat mooi meegenomen. Daarnaast bespaar je ook nog eens benzine en ga je moeiteloos door de drukke spitstijden heen. Is jouw werk toch net niet op fietsafstand, dan kun je altijd een handig vouwfietsje aanschaffen. Leg deze achterin de kofferbak en rijdt tot een punt op ongeveer een kwartier van je werk af. Parkeer je auto daar en fiets de laatste 15 minuutjes. Zo kom je toch aan een half uur beweging per dag en kost het bijna geen moeite.

3. Frisse neus halen: ga lopen!

De middagpauze leent zich uitstekend om een rondje buiten te lopen. Vraag een paar collega’s mee of ga lekker alleen. Net wat jij wilt. Even een frisse neus halen heeft vele voordelen. Naast bewegen, is het ook nog eens heerlijk om even je gedachten te verzetten. Zo begin je na het wandelrondje weer met frisse energie aan je werk op kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply