3 redenen om je kantoor weer eens op te knappen

0

Misschien stel je het wel het liefst zo lang mogelijk uit: het opknappen van je kantoor. Er zijn echter meer redenen dan je wellicht denkt om je kantoor eens grondig op te laten knappen. Zo kan het opknappen van je kantoor geld opleveren in plaats van geld kosten, iets wat niet iedereen beseft!

Een duurzamer kantoor

Wanneer je het kantoor grondig op laat knappen, is dat hét moment om het kantoor duurzamer te maken. Een duurzamer kantoor levert financieel voordeel op vanwege de kostenbesparingen op energie en materialen. Maar wat vaak onderschat wordt is de positieve invloed op het imago van je bedrijf. Dit kan een stimulerend effect hebben op de verkoop, het merk een beter aanzien geven en personeel en klanten aantrekken. Bedrijven en mensen willen graag geassocieerd worden met positiviteit. Een aannemer kan helpen in de uitvoering van het duurzaam opknappen van jouw kantoor.

Hogere productiviteit

Door nog eens goed te kijken naar de kantoorinrichting en dit zo efficiënt mogelijk vorm te geven, kun je zorgen voor een hogere productiviteit onder personeel. Bij het opknappen van het kantoor kun je opnieuw kritisch kijken naar de indeling van het kantoor. Wat kan er efficiënter, waar ergeren werknemers zich aan en wat zouden zij graag willen zien veranderen? Inzicht hierin kan uiteindelijk leiden tot een hogere werkproductiviteit.

De uitstraling van je bedrijf

Vaak wordt er te lang gewacht met het opknappen van een kantoor. Dit heeft grote invloed op de uitstraling van je bedrijf. De inrichting raakt verouderd en de sfeer wordt hierdoor steeds minder. Dit heeft zoals eerder genoemd ook effect op je werknemers en hun productiviteit. Een kantoor moet op zijn tijd gemoderniseerd worden. Wanneer je dit doet zorg je namelijk voor een blijvende werkmotivatie, het meegaan met de tijd en verbintenis met het bedrijf en medewerkers. Het kan dan ook geen kwaad om je medewerkers hierover mee te laten denken. Zij staan iedere werkdag op de werkvloer en weten waarschijnlijk heel goed wat er speelt en dus beter kan. Daarnaast voelen zij zich dan ook serieus genomen.

Bovenstaande redenen voor het opknappen van je kantoor hebben een grote invloed op je bedrijf. Zeker de moeite waard dus! Aannemers hebben vaak ervaring met dit soort klussen en denken graag met je mee. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en de eventuele herinrichting van je kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 3   Gemiddelde:  4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply