Voordelig fietsend naar je werk zónder fietsplan?

0

Het Fietsplan. Het was (en is) een welbekend begrip voor fietsend Nederland. Vele mensen hebben er de afgelopen jaren hun voordeel mee kunnen doen. Maar het fietsplan zoals wij kenden bestaat inmiddels niet meer.

Vanaf 1 januari 2015 kun je nu een ‘fiets van de zaak’ aanschaffen via de Werkkostenregeling, ofwel de WKR. Een andere regeling, maar fietsen naar het werk brengt nog steeds vele voordelen met zich mee. Op de fiets naar je werk wordt niet alleen door werkgevers maar ook door de overheid gestimuleerd. Fietsen is zowel goed voor je gezondheid, het milieu als voor je portemonnee.

Werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) ingegaan. Binnen de Werkkostenregeling mag de werkgever 1,2% van de totale brutoloonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan zijn werknemers. Daar valt onder andere ‘de fiets van de zaak’ onder, maar ook bedrijfsuitjes en bijvoorbeeld kerstpakketten. Dus is er genoeg ruimte in de werkkostenregeling van je werkgever, dan kun je alsnog een fiets aanschaffen met fiscaal voordeel.

Fietsen is gezond

Fietsen is gezond, dat weten we allemaal. Niet alleen de beweging die je ermee krijgt is erg goed voor je lichaam, maar ook de buitenlucht draagt bij aan een goede gezondheid. Er zijn verschillende gezondheidsredenen om vaker de fiets te pakken. Zo houdt fietsen diabetes op afstand, houdt het de bloedvaten schoon, verbrandt het direct vet, beschermt het je hersenen en vermindert het stress.

Na een lange dag van vergaderingen, discussies en tientallen dossiers afwerken is het heerlijk om op de fiets naar huis kunnen; genieten van de rust en de omgeving en alle stress van de dag even los te kunnen laten. En wil je nog wat comfortabeler fietsen; dan kies je een e-bike. Door de elektrische motor fiets je een langere afstand in een kortere tijd, en je wordt niet moe!

Fietsen is goedkoop

We pakken vaak de auto terwijl we eenvoudig met de fiets zouden kunnen. Vooral voor korte ritten, met een afstand tot 10 kilometer, nemen we vaak de auto. Door vaker de fiets te nemen bespaar je onder andere benzine, parkeerkosten en afschrijving.

Door niet alleen naar het werk te fietsen, maar ook privé vaker de fiets te pakken kun je heel wat tientjes besparen. Pak de fiets om boodschappen te doen, de kinderen van school te halen en bij vriendinnen langs te gaan. Voor je het weet ben je niet alleen stukken fitter, wat kilootjes kwijt maar houd je aan het eind van de maand een leuk bedrag over.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply