3 keer inspiratie om uw kantooruitstraling te vernieuwen

0

Iedere kantoorindeling vraagt in de loop der tijd om verandering. Of dat nu is omdat er bijvoorbeeld meer medewerkers bijkomen of simpelweg omdat je graag een frisse wind door je kantooruitstraling wilt laten waaien. Een kantoor succesvol vernieuwen is echter niet altijd eenvoudig. Waar begin je, aan welke eisen moet jullie nieuwe kantoor voldoen, en wat moet het kantoor uitstralen? Het verstandigst is om deze zaken vooraf goed in kaart te brengen. Vervolgens hoef je dan alleen nog maar te bepalen hoe je deze zaken uit gaat voeren. Om je een handje te helpen bij het creëren van jouw nieuwe kantoor, geven we je drie tips die je kunnen helpen bij het creëren van een nieuwe kantooruitstraling!

1. Verbouwen

Ben je op zoek naar een compleet nieuwe kantooruitstraling? Dan kan verbouwen weleens de oplossing zijn. Bijvoorbeeld omdat je meer ramen in je kantoorruimte wilt hebben of omdat de huidige indeling van het kantoor niet langer deugt. Met een verbouwing kun je jouw kantoorruimte compleet opnieuw vormgeven en kun je de zaken grondig aanpakken. Let er natuurlijk wel op dat een verbouwing tijd en geld kost en dat je kantoor wellicht tijdelijk niet te gebruiken is! Zorg dus ruim van tevoren voor geschikte tijdelijke werkplekken of los dit probleem op een andere manier op!

interieur voor het kantoor
Bron: Interieurdesigner

2. Aankleding en kantoorinterieur

Een tweede, minder drastische, manier om je kantoor een flinke opfrisbeurt te geven is door de aankleding en het kantoorinterieur eens onder de loep te nemen. Denk bijvoorbeeld aan raambelettering, het plaatsen van nieuwe meubelen of andere interieurstukken. Op deze manier kun je de uitstraling van je kantoor enorm verbeteren en krijgt het kantoor een persoonlijke uitstraling. Vind je het lastig om te bepalen wat je wel en niet kunt doen? Een interieurspecialist kan je in zo’n geval uitstekend helpen! Naast de nodige kennis, hebben zij vaak enorm veel inspirerende ideeën zodat je zeker weet dat je nieuwe kantoor perfect bij jullie past! Vergeet niet om dit proces samen met je medewerkers te doorlopen zodat ook zij zich thuis voelen in de nieuwe kantooromgeving!

raambelettering op bedrijfsramen

3. De stijl van je kantoor

Naast de aankleding en het interieur dat je kunt veranderen, kun je ook de gehele stijl binnen je kantoor veranderen. Gooi het eens over een andere boeg en kies bijvoorbeeld voor een heel modern kantoor. Of overweeg de rustieke uitstraling van een traditionele kantooropstelling. Je kunt de stijl van het kantoor natuurlijk geheel afstemmen op jullie eigen wensen en behoeften. Let er wel op dat jouw kantoorstijl overeenkomt met wat je als bedrijf graag wilt uitstralen!

donker inrichting op kantoor
Bron: Pinterest

Een kantoor vernieuwen is vooral een kwestie van visie. Zorg dat je vooraf bepaalt wat je wel en niet mooi vindt en wat je graag anders ziet. Aansluitend kun je van groot naar klein invulling gaan geven aan de verschillende aspecten binnen je kantoorinrichting en rest enkel nog de uitvoering! Veel succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply