3 tips om meer ruimte te creëren op kantoor

0

Misschien ben je gezegend met een zee van ruimte op je werkplek, maar dikke kans dat je in een kantoor zit waar je wel wat extra ruimte kunt gebruiken. Als je je stoel niet te ver naar achter schuift en de prullenmand precies in het hoekje laat staan, kan het allemaal best, maar een paar tips om meer ruimte te creëren in je kantoor zijn eigenlijk best welkom. Lees hier de 3 beste tips om die ruimte te vinden, want handige tips voor het inrichten van een klein kantoor kunnen je alleen maar helpen aan meer werkplezier.

1. Houd het opgeruimd

Oké, je had het vast zelf ook al bedacht, maar opruimen is de allersnelste manier om een instant gevoel van ruimte te creëren. Hoe minder spullen er in het zicht zijn, hoe minder het benauwende gevoel dat je soms hebt. En denk nou niet dat je er bent met het opruimen van je bureau en het wegwerken van stapels papieren in kastjes. Nee, het is net zo belangrijk om bij elk kastje, elke stoel en elk ander object je af te vragen of je dat wel écht nodig hebt. Waarom zou je een enorme plantenpot neerzetten midden in de loop van het kantoor, als je ook een verticale plantenwand kunt realiseren? En had je al eens gedacht aan werken in de cloud? Dat bespaart zomaar een archiefkast en dat biedt weer ruimte voor andere zaken.

2. Focus op daglicht

Het zal je niet verbazen dat meer licht voor je gevoel ook automatisch meer ruimte betekent. Zorg er dus voor dat je grote raampartijen optimaal benut. Hang zo min mogelijk raamdecoratie op en zorg dat daglicht zoveel mogelijk binnen kan komen. Heb je houten kozijnen die niet meer in perfecte staat zijn? Dan moet je houtrot repareren en dat biedt gelijk weer kansen. Want ondanks dat het misschien een beetje tegen je gevoel in gaat, is het een goed idee om de ramen letterlijk te omlijsten. Maak brede vensterbanken en trek die verticaal over de muren door. Maak vensters van je ramen, daardoor valt het licht veel meer op en het ziet er ook nog eens hartstikke hip uit.

3. Speel met kunstlicht

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om daglicht optimaal in te zetten. Misschien zit je kantoor aan de noordzijde van het gebouw, wellicht staat het volgende gebouw pal voor jouw raam en vergeet niet dat we in Nederland in sommige maanden gewoon weinig daglicht hebben. Daarom is aandacht voor kunstlicht in jouw kantoor minstens zo belangrijk. Creëer sfeer op de werkvloer met een lichtplan en zorg dat je de verlichting laat werken voor je ruimte. Zo zorg je dat het kantoor ruimtelijk aan doet en dat iedereen er met plezier werkt.

Deze drie tips helpen je bij het creëren van meer ruimte in je kantoor. Doe er je voordeel mee en maak een productieve plek van jouw kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Leave A Reply