6 tips om je spullen snel terug te vinden

0

Niets is vervelender dan constant op zoek zijn naar spullen die je kwijt bent. Of nog erger: op zoek zijn naar spullen die eigenlijk recht voor je neus liggen. In dit artikel geven we je 6 tips die het terugvinden van je spullen makkelijker maken.

1. Zorg voor overzicht

Raak je constant dingen kwijt zoals je notitieboekje, die ene leuke trui of je oplader? Dan is de kans groot dat je het in je hoofd druk hebt. Vandaar dat we, om te beginnen, aanraden om de chaotische gedachten te verminderen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een agenda bij te houden of belangrijke zaken op een memo bord te schrijven.

2. De prullenbak is je nieuwe vriend

Hoe meer spullen je hebt, hoe groter de kans dat je niet snel kunt vinden waar je naar op zoek bent. Gooi daarom de items die je niet meer nodig hebt gelijk weg. Denk hierbij ook aan oude aantekeningen of boeken. Ook is het belangrijk om dingen zoals lege glazen in je kamer direct op te ruimen. Meer ruimte creëren is de sleutel.

3. Een opgeruimde kledingkast scheelt een hoop

Heb je een ontplofte kledingkast? Dan is het geen wonder dat je constant op zoek bent naar een bepaald kledingstuk. Tijd voor een grote schoonmaak! Verdeel je kledingkast in drie categorieën: de kleding die je wilt houden, de kleding die je wilt weggeven en de kleding die toch echt weggegooid moeten worden. Je zult merken dat een opgeruimde kledingkast in je voordeel zal werken.

4. Zorg voor een vaste plek

Eén van de belangrijkste tips is om al je spullen een vaste plek te geven. Voor de spullen die je op dit moment niet gebruikt maar in de toekomst wel nodig zou kunnen hebben, is het handig om gebruik te maken van opbergbakken. Deze bakken kun je makkelijk opstapelen en opbergen en indien nodig weer tevoorschijn halen.

5. Een aparte plek voor je sleutels

Het kwijtraken van sleutels zal iedereen herkennen. Om ervoor te zorgen dat je, net voor vertrek, niet meer hoeft te stressen om je sleutels is het handig om een aparte plek voor je sleutels te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een haakje aan de muur of een bakje op de kast.

6. Herhaal!

Je hebt vast gemerkt dat de meeste tips te maken hebben met het opruimen en schoonhouden van de ruimtes waar je jouw spullen vaak kwijt raakt. Om dit extra te benadrukken geven we als laatst de tip mee om de boel schoon te houden. Een geordend huis maakt het je moeilijker om spullen kwijt te raken!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply