Gebruik de zomer om achterstallig werk in te halen; 3 tips

0

De zomer is een periode waarin het aanzienlijk rustiger is wat werkzaamheden betreft. Op kantoor is een deel van de werknemers op vakantie, net als een deel van je klanten. Dat maakt de zomerperiode een zeer geschikte periode om eens te kijken naar het achterstallig werk wat je hebt liggen. Vaak zijn dit klussen die je een tijd voor je uit hebt kunnen schuiven omdat ze niet per direct gedaan hoeven te worden. Maar wanneer je de zomer gebruikt om al je achterstallig werk in te halen begin je met een schone lei aan de drukkere periode na de zomer!

1. Inventariseer

Allereerst is het zaak om te inventariseren wat jouw achterstallig werk precies omvat. Wil je bijvoorbeeld eindelijk investeren in duurzame kantoorartikelen, het interieur van je kantoor aanpakken of een scan maken van je huidige kantoorinrichtingen en werkplekken? Maak een lijst met wat jouw wensen zijn zodat je een overzicht hebt van de werkzaamheden die je tijdens de zomer kunt aanpakken.

2. Spreek met een expert

Door om tafel te gaan met een expert op het gebied van de werkzaamheden die je wilt aanpakken, kun je een betere inschatting maken van de kosten en hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden vragen. Een gesprek met een kantoorspecialist kan heel waardevol zijn wanneer je dingen binnen je kantoor wilt aanpakken. Een dergelijke specialist kijkt naar de huidige situatie van je kantoor en weet op basis van ervaring en expertise of het haalbaar is om alles tijdens de zomerperiode voor elkaar te maken. Wat je ook gaat doen tijdens de zomerperiode, kijk of je een deel van de werkzaamheden wellicht kunt uitbesteden.

3.  Pak werkzaamheden aan die iets opleveren

75% van de ondernemers vindt duurzaamheid belangrijk. En dat is niet voor niets. Duurzaamheid heeft niet alleen te maken met het milieu, maar ook met de manier waarop er wordt gewerkt binnen een bedrijf en de manier waarop er wordt omgegaan met werknemers. Duurzaamheid lijkt op het eerste gezicht misschien vooral geld te kosten, maar het is echt een investering die iets oplevert. Dat kan gaan over materiaalgebruik wat kosten bespaart, maar ook over betere bureaustoelen voor medewerkers waardoor zij ergonomisch kunnen werken. Gezondere werknemers levert een gezonder bedrijf op. Door in de zomerperiode tijd en aandacht te besteden aan werkzaamheden die -soms vooral op de langere termijn iets opleveren, zal je bedrijf groeien. De zomer is het ideale moment om je focus eens te verleggen.

Laat de zomer dus vooral niet rustig voorbij kabbelen, maar benut de extra ruimte voor andere werkzaamheden!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply