Een top bedrijfsborrel organiseer je zo!

0

Bijna elke organisatie kent wel een jaarlijkse, halfjaarlijkse of maandelijkse bedrijfsborrel. Dit is dé gelegenheid om eens in contact te komen met collega’s die je normaal gesproken niet dagelijks spreekt. Of juist om het met collega’s die je al dagelijks ziet eens over iets anders te hebben. Dit komt ten goede aan de productiviteit en samenhorigheid van je team of afdeling. Is het jouw beurt om de bedrijfsborrel te organiseren?  Wij geven je een aantal tips waarmee de bedrijfsborrel gegarandeerd een succes wordt.

Datum prikken

Het is natuurlijk wel zo leuk om voor je borrel een datum te prikken waarop zoveel mogelijk collega’s aanwezig kunnen zijn. Moet jij met veel collega’s rekening houden en vind je het lastig om een juiste datum te vinden? Stuur dan een datumprikker rond. Zo kan iedereen aangeven op welke datum hij wel of niet kan, en kun jij de datum met de meeste aanwezigen uitzoeken. Zorg tevens dat deze datum op tijd wordt gecommuniceerd naar je collega’s, zodat zij deze ook daadwerkelijk vrij houden.

De locatie

Het is verstandig om de locatie op tijd vast te stellen. Op kantoor of thuis bij je baas zijn natuurlijk ideale locaties om de kosten te drukken, maar komt niet echt ten goede aan de sfeer. Wellicht is het een beter idee om een andere locatie te bedenken, eventueel tegen een klein prijsje. Let wel op: een mooie tuin of gezellig terras is een goed idee, maar houd wel rekening met onvoorziene weersomstandigheden. Een natte, regenachtige dag breng je natuurlijk niet graag door opeen onoverdekt terras.

De voorbereidingen

Begin op tijd met de voorbereidingen. Maak alvast een boodschappenlijst en regel eventuele activiteiten. Wordt er mooi weer voorspeld? Dan is bijvoorbeeld een barbecue een goed idee. Geen mooi weer? Ook geen probleem, dan zorg je gewoon voor lekkere hapjes en een aantal simpele activiteiten. Zoals het huren van een fotohokje en het organiseren van een tafelvoetbaltoernooi. Weinig inspanning en succes gegarandeerd!

Tip: alcohol(vrij)

Houd er rekening mee dat het gaat om een bedrijfsborrel. Een biertje of een wijntje kan dus prima, maar voorkom situaties waarbij collega’s veel meer dan één of twee borrels consumeren. Sowieso is het een goed idee om tijdens de inkoop hier ook rekening mee te houden. Er zullen collega’s aanwezig zijn die nog naar huis moeten rijden of collega’s die liever geen alcohol drinken. Ook voor hen moet er voldoende worden ingekocht.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply