Het laten bouwen van een nieuw kantoorpand; 4 belangrijke zaken

0

Ben je toe aan een nieuw kantoorpand? Het laten bouwen van een nieuw pand heeft behoorlijk wat voeten in aarde, maar is wel een prachtig moment voor een bedrijf. Het is een nieuwe stap die hoort bij het doormaken van groei. Door van te voren over een aantal belangrijke zaken na te denken voorkom je dat je tegen vervelende verrassingen aanloopt tijdens het laten bouwen van een nieuw kantoorpand. Onderstaande zaken vormen een goed begin!

1. Fundering

Zorg bij het laten bouwen van een nieuw kantoorpand dat je een expert in de arm neemt die verstand van zaken heeft. Zo moet er letterlijk en figuurlijk een goede fundering gelegd kunnen worden voor het nieuwe kantoorpand. Een bedrijf gespecialiseerd in funderingen en onderdelen van een fundering, zoals wapeningskorven, kan je hierbij helpen. Figuurlijk gesproken kan een expert je helpen met het verdere ontwerp van het pand.

2. Het ontwerp

Naast een bouwkundig expert is het zaak om iemand te vinden die voor jou een ontwerp kan maken van het nieuwe pand waarmee de bouwkundig expert aan de slag kan. Er zijn veel architecten te vinden die je hierbij kunnen helpen. Zij denken bijvoorbeeld na over zaken als de toegankelijkheid van het pand. Dit soort zaken zie je zelf al gauw over het hoofd, maar ze zijn wel erg belangrijk!

3. De inrichting

Een van de leukere dingen waar je over mag nadenken: de inrichting van het nieuwe pand. Hoe gaat de toekomstige werkplek van jouw werknemers eruit zien? Hierbij moet je voldoen aan bepaalde werkplaatsnormen. Denk hier dus niet te licht over. Waar je vrijer in bent is het kiezen van het meubilair, de kleurkeuze en aankleding van het pand. Deze zaken geven je kantoorpand de herkenbaarheid richting jouw bedrijf en het is van invloed op je medewerkers en bezoekers.

4. Veiligheid

Een nieuw kantoorpand moet aan allerlei eisen voldoen op het gebied van veiligheid. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het nieuwe pand voldoet aan de eisen voor brandveiligheid. Denk aan vluchtmogelijkheden en plannen hiervoor. Zorg dat je zeker weet dat je aan alle aspecten op het gebied van veiligheid hebt gedacht bij het laten bouwen van een nieuw kantoorpand.

Door op bovenstaande zaken te letten weet je zeker dat je een gedegen plan van aanpak hebt voor het laten bouwen van een nieuw kantoorpand. Naast al het geregel is het is vooral ook heel leuk!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply