Verbeter de toegankelijkheid van je bedrijfspand; 5 tips!

0

Tegenwoordig moeten bedrijfspanden ook toegankelijk zijn voor invaliden of mensen die slecht ter been zijn. Iedereen moet het bedrijfspand kunnen betreden, zonder hierbij tegen obstakels aan te lopen. In dit artikel geven wij je een aantal tips om de toegankelijkheid van je bedrijfspand te verbeteren.

1. Parkeermogelijkheid

De toegankelijkheid van je bedrijf begint al bij de parkeermogelijkheid. Je verbetert de toegankelijkheid van je bedrijf met een speciaal aangepaste parkeerplaats voor mensen met een beperking. Dit betekent een grotere plek voor eventueel een busje (vaak gebruikt om een persoon in een rolstoel mee te vervoeren) en een plek dichtbij de ingang.

2. Ingang

Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk dat de ingang van je pand toegankelijk is. Aluminium oprijplaten zijn hierbij ideaal. Deze kunnen er standaard liggen of pas neergelegd worden als dat nodig is. Bovendien zijn deze oprijplaten ook handig voor bezorgers met een kar of als je zelf iets naar binnen moet verplaatsen en er een hoge drempel is. Daarnaast is het voor een goed begaanbare entree belangrijk dat de verlichting in orde is en dat de doorgang recht en breed genoeg is. Op deze manier kunnen ook mensen in een rolstoel of scootmobiel makkelijk naar binnen.

3. Trap(lift)

De toegankelijkheid van je bedrijfspand hangt nauw samen met de indeling van je bedrijfspand en de bereikbaarheid hiervan. Als je jouw ideale kantoorpand hebt gevonden maar deze een trap of trappen bevat zijn er voor de toegankelijkheid vaak wel wat aanpassingen nodig. Voor mensen die slecht ter been zijn is traplopen namelijk geen optie. Voor hen moet er dan een dus een traplift of gewone lift beschikbaar worden gesteld. Zo kan iedereen naar boven zonder zorgen.

4. Toilet

Ook het toilet dient enkele aanpassingen te ondergaan om geschikt te zijn voor mindervaliden. Vaak is het verstandig om beugels te plaatsen zodat de desbetreffende persoon zich kan ophijsen. Een invalidetoilet kan apart worden geplaatst en dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Wanneer er ruimte en budget is, kun je dit natuurlijk ook van elkaar gescheiden houden. Ook belangrijk is een koord dat aan een alarm is verbonden, zodat de toiletbezoeker deze kan inschakelen als hulp benodigd is.

5. (Automatische) deuren

Kantoren moeten verplicht toegankelijk zijn en deuren of automatische deuren zijn hier ook onderdeel van. Onze laatste tip is om kritisch naar de deuren van je bedrijfspand te kijken en de mogelijkheden hiervan voor mindervaliden te onderzoeken. Deuren die erg zwaar zijn en niet automatisch opengaan, zijn niet geschikt. Bovendien zijn automatische deuren een fijne verbetering voor ieder bedrijfspand. Hierbij heb je nog de keuze uit openslaande deuren (naar buiten of binnen) of schuifdeuren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply