Vernieuwend denken in kantoormeubilair: 3 ideeën

0

De tijd dat je met je bureaustoel achter je bureau zat raakt steeds verder op de achtergrond. Steeds meer kantoren gaan over tot de aanschaf van vernieuwend kantoormeubilair, dat de werksfeer en werkprestatie ten goede moet komen. De manier van werken vernieuwd zich steeds verder en het is goed om daar ook met het kantoormeubilair in mee te gaan. Hieronder zullen enkele voorbeelden en vernieuwende trends op het gebied van kantoormeubilair aan de orde komen.

1. De oxidesk

Standaard kantoormeubilair is vaak zo ontworpen dat de werknemer maar op één manier goed achter het bureau kan zitten. En dat terwijl lichaamsbeweging juist zo belangrijk is. Vooral voor werknemers die voornamelijk een zittend beroep hebben is het goed als er met enige regelmaat even bewogen kan worden. Goed bewegen zorgt er namelijk ook voor dat er extra zuurstof naar de hersenen gaat. Dit komt de werkprestaties weer ten goede.

Speciaal hiervoor is de oxidesk uitgevonden. Een soort van hometrainer met een bureau. De werknemer kan gewoon doorwerken, terwijl hij ondertussen in beweging is. Een voorbeeld van vernieuwend kantoormeubilair dat in geen enkel kantoor mag ontbreken.

Oxidesk
Bron: Westburo.be

2. De zit-stawerkplek

Vernieuwend kantoormeubilair richt zich vooral op het bevorderen van de gezondheid van werknemers. Al jaren geleden is gebleken dat zittend werk veel gezondheidsklachten met zich meebrengt. Daarom zijn er steeds meer nieuwe manieren van werken in opkomst, zoals de zit-stawerkplek.

Bij deze werkplekken zijn bureaus in verschillende hoogte instelbaar, zodat de werknemer naar een periode van zittend werken, even de benen kan strekken, maar wel gewoon kan doorwerken. Deze ideale oplossing is zeer geliefd bij het aanschaffen van nieuw kantoormeubilair.

Zit-stabureau
Bron: Pcmweb.nl

3. Loungewerkplekken

Hoewel u niet zou verwachten dat het valt onder het kantoormeubilair, zijn er tegenwoordig ook loungeplekken die het werken ten goede komen. Deze loungeplekken zijn ook zeer geschikt om overleggen te houden. Door het loungen kunnen werknemers zich beter concentreren, wat de werkprestaties ten goede komt. Daarnaast geven deze plekken werknemers de ruimte om in alle rust een telefoongesprek te voeren. De loungeplekken kunnen ook zo ingericht worden dat iedere werknemer afgezonderd kan zitten, voor een optimale concentratie.

Loungewerkplek
Bron: Grastekantoormeubelen.nl

Daar valt wat mee te bereiken

Duidelijk is in ieder geval dat de tijd van het standaard bureau met bureaustoel als kantoormeubilair steeds meer aan het verdwijnen is. Met de komst het van het nieuwe werken, flexibele werkplekken en andere vernieuwingen op het gebied van werken, wordt er dus ook verwacht dat het kantoormeubilair zich hier in mee vernieuwt. En deze trend komt langzaam steeds meer op gang.

Een voordeel van de vernieuwende werkplekken is dat het werknemers de mogelijkheid geeft om in beweging te zijn, te netwerken of te ontspannen en ondertussen toch geconcentreerd met hun werk bezig kunnen zijn. Goed voor de gezondheid van het personeel, goed voor de sfeer en goed voor de werkprestaties. Met vernieuwend kantoormeubilair valt dus heel wat te bereiken!

Dit artikel werd je aangeboden door Benz.nl, online kantoorvakhandel voor onder andere kantoormeubilair en kantoorinrichting.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply