De 3 leukste personeelsuitjes!

0

Bij het merendeel van de bedrijven word er eens per jaar (of vaker) een personeelsuitje georganiseerd. Maar wat is een leuk personeelsuitje voor een diversiteit aan personeel? In onderstaand artikel helpen wij je op weg met de drie leukste personeelsuitjes!

1. Solex tour

Een misschien wat ongewoon of onbekend personeelsuitje is een solex tour. Dit is echter voor zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden erg leuk en goed voor de groepsdynamiek. Bij een bedrijf met personeel van een wat hogere leeftijd komen de solexen vaak bekend voor. Zorg voor een mooie route langs de duinen of ander gebied waar je met het bedrijf lekker doorheen kan rijden. Een eventuele gids kan mee om meer over de geschiedenis van het gebied te vertellen of men kan ervoor kiezen een hele eigen route te rijden binnen de beschikbare tijd. Sluit de dag af met een lekker suikerpin en huur een suikerspinmachine of een heerlijke barbecue zodat men kan bijkomen van de dag en gezellig met elkaar kan eten.

2. Spellen dag

Organiseer een dag vol spelletjes, zorg voor voldoende beweging bij personeel en denk naast Oud Hollandsche spellen bijvoorbeeld ook aan levend tafelvoetbal en luchtkussen huren. Activiteiten tijdens een sport –en spel dag zorgen voor een samenwerking, kunnen opbouwend werken voor het team en brengen vooral veel lol met zich mee. De spellen kunnen variëren van denkspellen tot zeer actieve spellen, waarbij zelfs een competitie met kleine prijzen kan ontstaan. Leer je personeel en collega’s op een andere manier kennen en zorg voor een informele gezellige dag met elkaar!

3. Escape room

Een escape room is een vrij nieuwe optie voor bedrijfsuitjes, maar zeker niet onmisbaar in deze lijst! Dit spel is interactief, vereist samenwerking, brengt spanning met zich mee en is geschikt voor alle leeftijden. Het is dus ideaal voor een personeelsuitje! Wat houdt het in? De escape room is een kamer waarin mensen worden opgesloten en zichzelf door middel van puzzels, raadsels en aanwijzingen een weg naar buiten moeten zien te vinden. Meestal krijgt met een uur de tijd om alle raadsels en codes op te lossen en door middel van teamwork de escape room tijdig te verlaten.

Het leuke aan deze kamers is dat er vaak veel verschillende thema’s zijn, zo kan ieder personeelslid een hele andere ervaring meemaken. Je kan er zelfs voor kiezen om twee kamers per groep te laten oplossen (uiteraard met een pauze voor de hersenen).

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply